FAQ

Hier geven we antwoord op de meest gestelde vragen over GO Apartments.

Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Bel dan gerust: 088-126 66 70

Lukt dat niet, stuur dan een email naar: denhaag@hof-rijnland.nl

Veel gestelde vragen

Hoe kunnen wij helpen?

Huurders van Go Apartments 070 staan nogal wat voorzieningen ter beschikking

  GO 070
Services   
Study area free
Roof top Lounge free
TV optional
WIFI private service costs
WIFI collective service costs
Service Officer service costs
Miele Laundry Boutique per use
Bring Me Parcel service service costs
Area of People Community APP service costs
Share cars per use
Others  
Wall finish included
Flooring included (SMALL STUDIO'S)

Alle huurders kunnen gebruikmaken van de ruime en afgesloten fietsenberging. Voor de autobezitters zijn eventueel parkeerplaatsen op een afgesloten parkeerterrein bij het gebouw te huur.

 

De aanschaf van eigen was- en droogapparatuur is in Go Apartments 070 is niet nodig! Een handige wasserette op de begane grond is voor gemeenschappelijk gebruik van huurders en wordt beheerd door Miele Laundry.  Via een handige betaalapp wordt er afgerekend per was- of droogbeurt. De kosten bedragen per wasbeurt €2,50 en per droogbeurt €1,50.

Hieronder een impressie van een Miele Laundry (van een andere locatie).

Het gebied rondom Go Apartments 070 is stevig in ontwikkeling en zal uitgroeien tot een levendig woongebied met alle voorzieningen in de nabijheid en op fietsafstand van de binnenstad van Den Haag. Het strand van Scheveningen ligt op 8 km.  Direct naast Go Apartments 070 verrijst in de toekomst ook een nieuw gebouw. Een eerste indruk daarvan kun je opdoen aan de hand van onze impressies.

Algemeen

Allereerst moet je jezelf inschrijven en jouw interesse voor de gewenste woning kenbaar maken. Vervolgens leiden wij jou door de inschrijfmodule en blijkt daaruit welke stappen je moet volgen, zoals het uploaden van relevante documenten. 

Hoe werkt dit?

  1. Ga naar je persoonlijke accountomgeving? Nog geen account, maak eerst hier een account aan 
  2. Klik op 'Online inschrijven' voor de de medium en large appartementen of op 'Online inschrijven Studio's' voor de studio's.
  3. Vul alle gevraagde gegevens definitief en naar waarheid in 4. Upload de gevraagde bijlagen, onderteken het formulier en klik op inschrijven

De afwerking van de woningen verschilt per woningtype en kun je terugvinden in deze afwerkstaat.

 

Waar vroeger roosters in de kozijnen of WTW-systemen zorgde voor ventilatie worden in deze appartementen climarads geinstalleerd. Een climarad zorgt voor de toevoer van buitenlucht en de afvoer van de gebruikte binnenlucht. 

In de appartementen komen de zogenaamde B-fans/Minibox in de badkamers en/of toiletten, en de Sensa V2X in de woonkamer. Daarnaast komt er in sommige appartementen nog een S-fan in de slaapkamer. 

Hieronder een impressie van de verticale Sensa V2X en de vierkante S-fan

Sensa V2X                                                                                   S-Fan

 

Je huurt voor minimaal tweejaar vanaf de ingangsdatum van de huurovereenkomst. De overeenkomst wordt stilzwijgend verlengd naar een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd. De opzegtermijn bedraagt één volle kalendermaand.

Ja, bovenop de huurprijs komen nog stook- en servicekosten.

Onderstaande servicekosten zijn voorschotten per maand per woningtype. Aan het einde van het jaar vindt er een verrekening plaats op basis van werkelijk gemaakte kosten. 

  Studio Medium Large
Voorschot water, gas en elektra €61 €89 €114
Voorschot servicekosten €67 €67 €67
Voorschot totaal €128 €156 €181

 

Er wordt een zeer compleet pakket aan services en diensten geleverd.

Naast de algemene kosten zoals schoonmaak, onderhoud dakterras, huismeester, elektra, water, glasverzekering en overige kosten voor de gemeenschappelijke ruimten wordt er ook aan alle bewoners internet met 500 mb up- en download via glasvezelverbinding geleverd.

Optioneel kan huurder nog een tv-zender pakket afsluiten tegen meerprijs. Hierdoor hoef je als huurder geen eigen internet- en tv abonnement af te sluiten. Daarnaast zijn er Bring Me pakketboxen aanwezig. 

De kosten voor het gebruik van de was- en droogmachines worden rechtstreek aan de bewoner in rekening gebracht bij gebruik, deze kosten vallen niet onder de servicekosten.

Als voorbeeld berekende wij de verwachte besparing per maand voor een medium appartement. 

En nog leuker is dat je veel meer diensten geleverd krijgt! Een win-win situatie! Waar twijfel jij nog over?

Bij aanvang van de huurovereenkomst komen de volgende kosten nog voor rekening van huurder: kosten naamplaatje en eventuele kosten van de huisvestingsvergunning. Daarnaast heb je als huurder nog overige vaste kosten, zoals gemeentelijke heffingen. 

Ja, bij het sluiten van een huurcontract vragen wij minimaal 2 maanden huur als waarborgsom voor huurders die in loondienst zijn. Voor zelfstandig ondernemers bedraagt de waarborgsom minimaal 3 maanden. De gevraagde waarborgsom kan afwijken naar aanleiding van de aangeleverde documenten. De waarborgsom krijg je terug wanneer conform afspraak en zonder huurachterstand de woning wordt opgeleverd bij einde van de huurperiode. 

Inschrijven en documenten uploaden

Stap 1: Login op jouw persoonlijke omgeving.

Stap 2: Klik op Digitaal inschrijfformulier Studios’s of Medium en Large Appartementen.


Stap 3: Geef je woningvoorkeuren en gegevens definitief door en voeg de gevraagde financiële en persoonlijke documenten toe en ondertekenen het formulier.

Welke documenten hebben wij nodig van je? Dat is afhankelijk van je persoonlijke situatie, klik hiervoor door naar de benodigde documenten.  

Let op: enkel voor de Studio’s is het mogelijk om te huren met een garantsteller indien je zelf niet aan de inkomenseisen kunt voldoen. In dat geval moeten de garantstellers een Belastingaangifte over 2019 aanleveren.

Voor de Medium/Large appartementen is het niet mogelijk om te huren met een garantsteller.

Stap 4: Wanneer wij van jou de benodigde documenten hebben ontvangen en de inschrijfperiode (9 september 2020 om 12.00 uur) is gesloten, zullen we proberen om een woning (voorlopig) toe te wijzen. Dat doen we op basis van jouw opgegeven woonvoorkeuren, het aantal voorkeuren per woning, de ingevulde gegevens, het inkomen en mogelijke andere gegevens die van belang zijn voor dit project. Je hebt de mogelijkheid om de woning te accepteren of af te wijzen.

Stap 5: Na acceptatie van de woning zullen wij jou vragen om aanvullende documenten aan te leveren. Deze documenten hoeven dus pas nadat je een woning van ons toegewezen hebt gekregen aangeleverd te worden. Na ontvangst van deze aanvullende documenten zullen wij jouw dossier nader beoordelen (kredietwaardigheid, compleetheid dossier, voldoen aan de inkomensnorm) en jouw bericht of het dossier compleet en akkoord is.

LET OP, voor vrijwel alle woningen is een huisvestingsvergunning nodig. Deze vergunning wordt afgegeven door de gemeente Den Haag en toetst of het inkomen past bij de huurprijs. Je bent zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van deze vergunning. Met een getekende huurovereenkomst kan je de vergunningaanvraag starten. Dus voor nu is het belangrijk om de verschillende criteria te checken op de website van de gemeente. [link] onderstaand

https://www.denhaag.nl/nl/vergunningen-en-ontheffingen/woonvergunningen/huisvestingsvergunning-aanvragen.htm

Stap 6: Is jouw dossier akkoord bevonden door het verhuurteam, dan zullen we de woning definitief aan jou toewijzen en sturen we jou het huurcontract. Tenzij anders is aangegeven, ontvang je het huurcontract per e-mail en kunt je deze digitaal ondertekenen. Mocht je hier niet uitkomen, dan kunt je uiteraard altijd contact opnemen met het verhuurteam.

Stap 7: Nu is het wachten tot jouw woning wordt opgeleverd en je de sleutel in ontvangst kunt nemen. Je ontvangt tijdig de definitieve datum van oplevering van ons.

Wij streven er naar het verhuurproces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Door het digitaal verwerken van uw gegevens kunnen wij jou sneller en efficiënter van dienst zijn. Zelf kun je alles vanuit huis organiseren. Vanzelfsprekend staan we jou ook graag persoonlijk te woord en helpen wij jou, zowel digitaal als persoonlijk. 

Coever Vastgoed verzamelt en verwerkt uw gegevens als je onze website bezoekt en/of jij je via onze website inschrijft voor een huurwoning. We verwerken persoonsgegevens om aan onze verplichting als verhuurder te kunnen voldoen en om onze activiteiten zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren, in overeenstemming met de geldende wettelijke verplichtingen. Meer weten? Lees dan ons privacy statement op deze website.

Bij het uploaden van de documenten moet je er zelf aan denken dat je op alle documenten 'Kopie d.d. [huidige datum] t.b.v. GO 070' vermeld. Haal tevens uw BSN-nummer op alle documenten weg (loonstroken, jaaropgaven, belastingaangiften, etc.). We vragen alleen documenten op die in jouw werk-, studie- en woonsituatie van toepassing zijn. Je kunt alleen PDF, PNG en JPG bestanden uploaden met een maximale grootte van 32MB. Zorg voor duidelijk leesbare PDF bestanden. Indien een document uit meerdere pagina’s bestaat, voeg deze dan samen tot één PDF. Het aanleveren van documenten via email of hard-copy per post is helaas niet mogelijk.

Om de woningen toe te wijzen hebben wij op voorhand in elk geval van je benodigd:

  • Bij in loondienst: Een verklaring van het UWV waarin jouw arbeidsverleden (tot op heden) zichtbaar is. Deze is te verkrijgen via: https://www.uwv.nl/particulieren/formulieren/digitaal-verzekeringsbericht.aspx
  • Bij zelfstandigen: Belastingaangifte 2019, prognose jaarcijfers 2020
  • Bij Pensionado: Recente AOW strook en/of jaaropgaaf
  • Bij Uitkeringsgerechtige: Jaaropgave
  • Bij garantstellers (alleen voor Studio’s Type A,B en C): Belastingaangifte 2019

Nadat je een woning krijgt toegewezen en deze accepteert krijg je nog de tijd om je dossier compleet te maken met de in jouw account gevraagde gegevens. Wij behandelen uiteindelijk alleen volledige inschrijvingen dus zorg voor een compleet dossier en start dus tijdig met het verzamelen van de gegevens. Let ook op dat vrijwel iedereen (behalve voor de Large appartementen type H1,H2,I1,M1 en N1) een huisvestingsvergunning dient aan te vragen en te verkrijgen. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor het opgegeven inkomen en de aangeleverde documenten. 

Huurvoorwaarden en inkomensvereisten

Klik hier voor onze huurvoorwaarden. Belangrijk is dat voor de meeste woningen binnen het plan de huisvestingsvergunning van de gemeente Den Haag geldt.  

De studio's zijn enkel geschikt voor éénpersoonshuishoudens. De medium en large appartementen zijn geschikt voor tweepersoonshuishoudens. Hiervoor moet je wel met jouw partner een duurzame huishouding vormen (gezinssituatie of partnerschap). Het is niet mogelijk om deze appartementen te bewonen als woningdelers/vrienden.

Ga uit van jouw maandinkomen x 12 en tel daarbij de eventuele vaste toeslagen zoals vakantiegeld of een vaste dertiende maand op. 

Upload de werkgeversverklaring/bewijs van inkomsten van het werk dat zorgt voor het grootste deel van jouw inkomen. Voldoet dit inkomen nog niet aan onze inkomstenvereisten? Upload dan in hetzelfde veld of onderaan het uploadscherm andere loonstroken. 

Het is enkel bij de Studio's (type A, B, C) mogelijk om te huren met een garantstelling van (een van de) ouders. Voor de overige appartementen is niet mogelijk om te huren met garantstelling van iemand welke niet woonachtig is in de woning en waarmee je geen duurzame huishouding voert.

Huisvestingsvergunning

Voor alle Studio's en Medium studio's & appartementen (woningtypes A1, B1, B3, B4, B5, C1, D1, D2, E1, E2, E3, F1) en enkele Large appartementen (woningtypes G1, G2, H1, H2, I1, K1, N1, O1, O2, P1, P2, P3) is een huisvestingsvergunning nodig

Voor enkele Large appartementen (woningtype  M1) is geen huisvestingsvergunning nodig.

Voor meer informatie over de voorwaarden voor het verkrijgen van een huisvestingsvergunning verwijzen wij je naar de website van de gemeente Den Haag

Een huisvestingsvergunning moet worden aangevraagd bij de gemeente Den Haag. 

Huursubsidie

Het aanvragen van huurtoeslag is enkel mogelijk voor de woningtypes A1, B1, B3, B4, B5, C1 én indien je voldoet aan de vereisten van inkomen en eigen vermogen. Voor verdere informatie over het aanvragen van huurtoeslag verwijzen wij je naar de website van de Belastingdienst